Úszóegyesületünk megalapításának gondolata rég megfogalmazódott már bennünk. Gyermekkori álmunk vált valóra azzal, hogy 2009-ben megalapítottuk egyesületünket a Kölyök Úszó Klubot  Győrben. Mindig fontosnak tartottuk azt, hogy a gyerekeket nem csak úszni kell megtanítanunk, hanem a tehetségeseket meg kellene tartani a sportágnak. Úgy szeretnénk oktatni, hogy a gyerekek megszeressék az úszást és örömmel, bizalommal jöjjenek hozzánk. Ehhez elengedhetetlen a szeretetteljes kapcsolat kialakítása a gyerekekkel, szülőkkel.

A cél, hogy a víz, mint idegen közeg, egy idő után már ne jelentsen számukra félelmet, úgy mozogjanak, játszanak a vízben, hogy az élményt nyújtson számukra.

Figyelmet fordítunk arra, hogy a gyerekek, differenciáltan, koruknak és képességüknek megfelelően, kis létszámú csoportokban sajátítsák el az úszás mozzanatait.

Az úszásoktatás legkorszerűbb módszereinek alkalmazásával, előre kidolgozott stratégia szerint tanítunk. Az így megszerzett technikai tudás későbbiekben biztos alapot jelenthet a versenyúszáshoz, illetve az itt megszerzett tudást adaptálni tudják más sportágakban is.

Nem feledkezünk meg azokról sem, akik már tudnak úszni, de technikájukat, erőnlétüket szeretnék javítani.